V mojej diéte mi asi najviac chýbajú paradajky a omáčky z nich. Hľadala som možnosti, ako nahradiť kečup, či paradajkovú omáčku. Našla som na internete omáčky značky nomato, ale tie by som na Slovensku nezohnala. Tak som hľadala recept, ako si takúto omáčku vyrobiť doma.
Výsledok bol nečakane dobrý. Kečup s trochou predstavivosti chutí ako paradajkový a boloňská omáčka bola geniálna. To všetko vďaka mrkve, cvikle a ďalším surovinám. Originál receptu
Ingrediencie
- 1 pohár nakrájanej uvarenej mrkvy
- 1/4 pohára nakrájanej uvarenej cvikly
- 1 cibuľa
- 1/2 hlávky cesnaku
- 1/4 pohára vody
- 1/4 pohára citrónovej šťavy
- 1PL cukru
- 1/2ČL soli
- 1/8ČL oregana
Postup
Všetko spolu pomixujeme. Nalejeme do pohára a odložíme do chladničky. Kečup prípadne zakonzervujeme pre budúce použitie.
Výsledok
Odporúčanie
Opražte na oleji mleté bravčové mäso, osoľte, pridajte kečup a cesnak. Výsledkom je boloňská omáčka, ktorú si môžte dať s cestovinami.
ziadne varenie spolu? vyzera to super!
OdpovedaťOdstrániťDala som to boldom: uvarena mrkva a cvikla ;-)
OdstrániťAhoj, koľko kečupu vyšlo z jednej dávky podľa receptu? Ďakujem
OdpovedaťOdstrániť